2020, het ‘Corona’ jaar

Het jaar 2020 stond in teken van de corona-crisis. Toch gaat ons werk door.

Terwijl wij in Nederland in quarantaine zaten, de ziekenhuizen vol lagen met corona-patiƫnten, we door de zoveelste lockdown aan huis gebonden waren, lukte het ons toch om ons werk door te laten gaan. Vanwege een grote donatie konden we de projecten, die we zo graag wilden doen, laten uitvoeren in plaats van zelf te doen. Zeker doordat ook de prijzen door de crisis gedaald waren, kon alles door gaan. Zelf konden we weinig aanwezig zijn, maar ondanks dat kunnen we toch terugkijken op geslaagde projecten. Voor 2020 stonden er drie projecten op de planning. Voor een school in Zivinice moest het dak vervangen worden. Het oude asbestdak is verwijderd en het nieuwe dak is erop gegaan.

Door een kleine school in Rasljeva was hulp gevraagd voor renovatie van de schoollokalen. Ook dat konden we laten uitvoeren.

Verder was onze hulp gevraagd voor de renovatie van een oud voormalig schoolgebouw. De wens was deze te renoveren en om te toveren tot multifunctioneel centrum voor de lokale bevolking in Tekucica. De naastgelegen school had behoefte aan een gym-ruimte, de ouderen wilden er klaverjassen, en de dokter, consultatiebureau enz. wilden ook allemaal gebruik maken van deze ruimte. Stichting Warmte voor kinderen had deze aanvraag bij ons gedaan en wilde de verwarming financieren, de gemeente Doboj nam de kosten van een nieuw dak voor hun rekening en wij namen de rest van de kosten op ons. Het gebouw is compleet gerenoveerd: nieuwe sanitaire ruimtes, nieuw dak, binnen- en buitenmuren zijn opnieuw afgewerkt, vloeren zijn getegeld, er is een nieuwe keuken geplaatst en tot slot een podium gebouwd. Op de foto’s is te zien, dat het resultaat prachtig is en de dankbaarheid van de plaatselijke bevolking is dan ook heel groot!