April 2023-Renovatie school in Tuzla Buckinje

Renovatie van de school in Tuzla Buckinje

Er was een aanvraag binnen gekomen voor de renovatie van een school in Tuzla Buckinje. Buckinje is een van de armste wijken in Tuzla, gelegen tegenover de kolencentrales van Tuzla.

De aanvraag was om het dak, bestaande uit golfplaten van asbest, te vervangen en ook om het sanitair van de school te vervangen. Er was best wel haast geboden, want als het regende, sneeuwde of hard waaide, vielen er brokjes asbest omlaag van het dak! In het belang van de kinderen, maar ook van de leraren en leraressen was het echt nodig dat het asbestdak vervangen werd. Een enorm project op financieel gebied, veel te groot voor ons als kleine stichting. Maar… niets is onmogelijk. We kregen het advies om hulp in te roepen van de Afas Foundation. Na een spannend traject waren we dolgelukkig toen we te horen kregen dat de Afas Foundation dit project wilde financieren! Met een grote groep van in totaal 12 man, inclusief de projectleider van Afas, reisden we af naar BosniĆ«. Zoals elk project ging het ook hier niet echt van een leien dakje, maar ondanks dat was in een super tempo zowel het dak compleet vervangen en de trespa-wanden geplaatst in de toiletgroepen.

Heel erg dankbaar zijn we dat ook dit voor ons grote project, weer geslaagd is. Met veel mannen, ieder met zijn eigen expertise en enorme inzet, en met de financiƫle steun van Afas Foundation, is ook dit project weer succesvol afgerond.