April 2024-Renovatie toiletgroepen school Turija

Renovatie van de toiletgroepen van de school in Turija

We kregen de vraag om de toiletgroepen te renoveren in een school in Turija. Op deze school zitten veel kinderen van een nabijgelegen opvangcentrum voor vluchtelingen. En aangezien in Bosnië vrijwel alle verbouwingen op een school moeten worden bekostigd uit vrijwillige ouderbijdragen en sponsorgelden zat het er bij deze school helaas niet in om deze renovatie zelf te bekostigen.

Andermaal legden we deze aanvraag bij Afas foundation neer en tot onze blijdschap wilden zij ook deze keer de financiering voor hun rekening nemen.

Besloten werd om het complete leidingwerk plus de riolering te vervangen van alle zes de toiletgroepen op drie verdiepingen van de school, omdat alles in zeer slechte staat was. De plaatselijke aannemer heeft alles vervangen en ook het tegelwerk is door deze aannemer gedaan. In Nederland hebben we tweedehands trespa tussenwanden en deuren opgekocht bij een aantal campings en naar Bosnië laten transporteren. In een paar dagen tijd hebben we met zes man op alle drie de verdiepingen bij zowel de heren- als de damestoiletten de nieuwe tussenwandjes en deuren geplaatst, zodat alles nu weer fris en netjes is.

We zijn dankbaar en blij dat de leerlingen en het onderwijzend personeel van deze school weer gebruik kunnen maken van schone en hygiënische toiletten.