Bouw sanitaire voorzieningen voor een gezin

geplaatst in: Aktie's | 0

Bouw sanitaire voorzieningen voor een gezin

Stichting Boljizivot had al een poos de wens om bij een alleenstaande vrouw met twee kinderen een douche en een toilet te bouwen. Dit gezinnetje woont, samen met moeder/oma, in de gemeente Malesici, vlakbij de stad Gracanica.  In het woonhuis zijn geen toilet en geen douche aanwezig, buiten was alleen een houten hokje met een ‘toilet’ (lees: een plank met een emmer eronder). Wij proberen dit gezin al enige tijd te ondersteunen met voedselpakketten voor de broodnodige eerste levensbehoeften. Wij wilden hen echter zo graag ook helpen met een douche en toilet…

Een paar maanden geleden waren we met een groepje vrijwilligers in Bosnië voor een bouwproject. Met deze groep Nederlandse vrienden bezochten we toen ook dit gezin om hen weer een pakket met boodschappen te brengen. De situatie van dit arme gezin trof hen diep. Zodanig, dat een aantal van hen al snel besloten om wat geld bij elkaar te leggen om dit gezin te kunnen helpen. Dankzij deze ontzettend gulle gevers hadden we al gauw genoeg geld bij elkaar om dit gezin te verblijden met de bouw van een aanbouw aan hun huis, met daarin een toilet en een douche.

 

Deze klus is in de afgelopen weken uitgevoerd door een bevriende Bosnische aannemer. En: zie hier het fantastische resultaat! Weer een gezin geholpen dankzij gulle gevers….!